500x100-1
14. 08. 2019 08:13

Без струја повеќе села во Старо Нагоричане и Липково

Без струја повеќе села во Старо Нагоричане и Липково

Денеска без електрична енергија ќе останат потрошувачите на повеќе населени места во општините Старо Нагоричане и Липково.

„Во периодот од 10 - 11,30 чaсот без струја ќе бидат селата: Пелинце, Челопек, Никуљане, Алгуља, Муталово, Карабичане, Жегљане, Кокино, Длабочица, Степанце, Рамно. Во моментот без електрична енергија се селата Опае, Лопате, Ваксинце и Лојане - 20 кв.“, - информираат од ЕВН.