22. 01. 2020 16:10

Билборди „На патот“ за туристичка промоција на регионот

Билборди „На патот“ за туристичка промоција на регионот

Во рамките на проектот „На патот“, кој го спроведува здружението „ЛАГ АБЕР-2015“ поставени се билборди за промоција на туристичкиот потенцијал во регионот.

Станува збор за ликовно конципирани билборди, кои се изработени за локалните угостителски објекти кои се наоѓаат „на патот“ по кој минуваат туристите во посета на културно-историските споменици во кумановскиот регион.

- Билбордите се изработени за рестораните „Кокино“ и „Грација“ (Куманово) , „Фрателис“ и „Етно - село“ (Старо Нагоричане) и „Панорама“(Липково). Освен што на тој начин сакаме да ја подобриме визибилноста на овие претпријатија кои се во функција на развојот на руралниот туризам, во исто време сакаме и да ги поттикнеме менаџерите на малите и средните бизниси од регионот да размислуваат за поактивно ангажирање на уметниците во остварувањето на своите комерцијални активности, пред се во делот на визуелизација на нивната понуда, уметнички дизајнирани билборди, веб страни, брошури и сл.,- изјави координаторот Дејан Георгиевски.

Со оваа активност сака да се покаже дека со меѓусебната соработка ќе се создаде атмосфера на поактивно ангажирање на творечките капацитети на кумановските уметници за комерцијални цели.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk