08. 04. 2020 11:23

Ќе се врши ларвицидна дезинсекција во Куманово

Ќе се врши ларвицидна дезинсекција во Куманово

Акција за уништување на ларви од комарци, односно ларвицидна дезинсекција на местата каде има застоени води, утре ќе се врши во Општина Куманово.

- На 09.04.2020 година (четврток) на територијата на Општина Куманово ќе се спроведе ларвицидна дезинсекција, која има за цел уништување на ларвите на комарците. Ова е прв третман за оваа година, кој ќе се врши на стоечки води (бари покрај реки, непроточни потоци) во општината, - соопштуваат надлежните.


2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk