09. 11. 2019 09:42

Изложба „Карпино 2019“ на Меѓународната ликовна колонија

Изложба „Карпино 2019“ на Меѓународната ликовна колонија

 Во изложбениот салон на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово, вечерва  во 20 часот, ќе се одржи изложбата на дела од Меѓународната ликовна колонија „Карпино 2019“.

На колонијата публиката ќе може да ги види делата на: Новак Новаковиќ-“Мајка Божја”, Мики Трендафиловски-“Во име на Карпино”, Христина Стојчевска-“Карпински манастир”, Светозар Тасиќ-“Камени кукли”, Томе Мишев-“Идилична приказна”, Александар Радовиќ-“Мистика”, Анита Моноскалко-“Лејди”, Дејан Божиновски-“Женственост”, Наташа Радосављевиќ Нара-“Поетика”, Марина Радуловиќ-“Детал од пејзаж”, Владимир Темков-“Игра”, Леа Чеч-“Драж”, Александар Таневски-“Универзум”, Валентина Илијевска-“За Карпино”.

Оваа изложба е организирана од страна на Мултимедијалниот центар „Карпино“ и Општината Куманово, во соработка со Центарот за култура „Трајко Прокопиев“.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk