500x100-1
11. 07. 2019 11:19

Изложба на Дарко Трпчески во Куманово

Изложба на Дарко Трпчески во Куманово

Во Изложбениот салон на НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев“ – Куманово, вечерва во 20 часот ќе биде отворена изложбата на слики и цртежи “Раѓање на идејата“ – (Анамнестика) од авторот Дарко Трпчески.

Изложбата содржи дваесеттина слики и цртежи работени во последните неколку години.

Дарко Трпчески роден 1985 година во Скопје. Завршил средно уметничко училиште “Лазар Личеноски” Скопје 2004 година, дипломирал на факултет за ликовни уметности Скопје во 2009 година, отсек графика и графички техники со подотсек конзервација и реставрација под менторство на проф. Костадин Танчев и доц. Славица Јанашлиева – Бачварска. Магистрирал на факултет за ликовни уметности Скопје 2016 год., отсек сликарство под менторство на Проф. Антони Мазневски.

Учествувал на повеќе групни изложби во земјава и странство, како и на повеќе интернационални ликовни колонии низ нашата држава.