Куманово доби нова гимназија

04.05.2010 17:07 | KumanovoNews

 Советот на Општината Куманово донесе одлука да се формира ново средно-општинско училиште, гимназија на албански јазик што ќе го носи името на познатиот албаски преродбеник „Сами Фрашери„. Одлуката беше донесена едногласно.

Куманово доби нова гимназија

 Советниците дадоа подршка на повеќегодишната иницијатива за формирање на оваа училиште, што е голема придобивка за Општината Куманово, како мулти-етничка средина која го разбира јазикот на толеранцијата и меѓусебното разбирање"- изјави советникот, од Нова Демократија Фериз Дервиши.

Новото училиште е сместено во просториите на поранешен ЗИК, паралелки кои беа дел од гиназијата „Гоце Делчев„. Барањето за новото училиште го одобри Министерството за образование, а ја верификува Советот на Општината.2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk