09. 11. 2019 11:18

На подрачјето на СВР Куманово ноќеска откриени 26 пијани возачи

На подрачјето на СВР Куманово ноќеска откриени 26 пијани возачи

Полицијата ноќеска открила 26 возачи од подрачјето на СВР Куманово, кои во периодот од 22.00 до 04.00 часот по полноќ, управуваат моторни возила под дејство на алкохол.

Одделенијата за безбедност на патниот сообраќај во сите сектори за внатрешни работи и мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата при МВР, спровеле акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат моторни возила под дејство на алкохол.

Најмногу возачи кои управувале возила под дејство на алкохол биле откриени на територијата на СВР Скопје – 46, СВР Битола – 31, СВР Струмица – 27, на подрачјето на СВР Куманово – 26, на СВР Тетово – 20, на СВР Велес – 19, СВР Штип - 17, СВР Охрид – 12, а 16 биле откриени од страна на Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата.

Притоа, вкупно кај 214 возачи утврдено е присуство на алкохол и сите биле исклучени од сообраќај и соодветно санкционирани, а на 193 од нив им биле одземени возачките дозволи.

Откриени се и 147 останати прекршоци за што се изречени соодветни казни.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk