29. 03. 2020 14:07

Нема новозаболени од коронавирус во Куманово

Нема новозаболени од коронавирус во Куманово

Во изминатите 24 часа нема новозаболени од корнавирус во Куманово, од вкупно регистрирани 18 нови случаи во земјата.

- Во текот на прес-конференцијата Институтот за јавно здравје потврди уште 2 позитивни пациенти, така што бројката наместо 16 како што соопшти министерот Венко Филипче изнесува точно 18.

По градови: Штип – 6, Скопје – 3, Велес – 3, Струга - 2, Струмица - 1, Дебар - 1, Тетово – 1, Гевгелија - 1, -  соопштуваат од Министерството за здравство.

Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска изнесува 259 лице.

Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

- Скопје - 145

- Дебар – 46

- Куманово – 21

- Штип- 14

- Прилеп - 8

- Велес - 6

- Тетово - 5

- Струга- 5

- Охрид - 3

- Кавадарци - 2

- Гостивар - 1

- Битола - 1

- Гевгелија - 1

- Струмица - 1

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk