500x100-1
11. 06. 2019 11:52

Отворениот градски базен ја почнува летната сезона

Отворениот градски базен ја почнува летната сезона

 Од утре започнува со работа отворениот градски базен во Куманово, со кој стопанисува ЈП „Чистота и зеленило“.

 Базенот ќе работи секој ден од 10 до 18 часот.

 Сакам да ги повикам граѓаните, посебно младите кои секое лето уживаат во водените лудории и летните авантури да го посетат базен. Нудиме навистина добра услуга, освежителни пијалаци и храна, а цените ќе бидат како минатата година. 150 денари за возрасни и деца над 14 години, а 75 денари за они под под 14 години, - изјави директорот Даниел Стојчевски.

И оваа година базенот е обезбеден со доволно спасувачи и редари кои ќе внимааваат на капачите и ќе ја одржуваат хигиената на безенот. Истовремено во текот на летото ќе работи и затворениот базен.