14. 02. 2020 14:05

„Пчела“ организира едукативни предавања за пчелатите од регионот

„Пчела“ организира едукативни предавања за пчелатите од регионот

Здружението на пчелари „Пчела“ од Куманово, утре организира предавања за своите челнови и за сите граѓани, коишто сакаат да се запознаат со начинот и придобивните од пчеларствотото.

Предавањата ќе бидат на две теми „Производство на матица и матичен млеч“ и „Современа техника, опрема и уреди за пчеларство“, а предавачи ќе бидат Иван Додевски, професионален пчелар од Скопје и професор доктор Миќа Младеновиќ, редовен професор по пчеларство на Земјоделскиот факултет од Белград.

- По повод 49. роденден, едукацијата е наменета за сите пчелари и вљубениците во пчеларството од регионот, заедно со домашни и странски експерти, како и професионалните пчелари да разменат искуства и надоградба на своето знаење од областа на пчеларството. За членовоте на задружението Пчела присуството е бесплатно, а за останатите посетители партиципацијата изнесува 100 денари, - информираат од организациониот одбор.

Денот на „Пчела“ ќе се одржи во зградата на Комитет со почеток во 10 часот.


2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk