24. 01. 2020 11:50

Понеделник неработен ден за граѓаните од српската заедница

Понеделник неработен ден за граѓаните од српската заедница

Српската заедница во Република Македонија, во понеделник го слави празникот Свети Сава. 

Согласно со Законот за празниците на РМ, Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 27 јануари (понеделник), Свети Сава ќе биде неработен ден за граѓаните, кои се припадници на српската заедница во Македонија.

Од Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на српската заедница им го честитаат празникот Свети Сава.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk