500x100-1
08. 10. 2018 15:29

Пороен дожд го зафати Куманово

Пороен дожд го зафати Куманово

Пороен дожд проследен со грмежи го зафати Куманово околу 15 часот.

Според Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР), локална нестабилност со пороен дожд и грмежи има во западните и североисточните делови од земјава. Поизразени јадра има и во регионот на Кратово и Крива Паланка. Движењето на процесите е слабо и со правец од североисток кон југозапад.

Во наредните часови и понатаму ќе биде нестабилно во западните делови, како и во источните планински подрачја и во овие делови ќе има појава на пороен дожд, локално со умерен интензитет и грмежи.

До крајот на денот краткотраен пороен дожд со грмежи ќе има и во делови од скопското подрачје.