30. 07. 2020 10:26

Трета фаза од терестичкo прскање против комарци во Куманово

Трета фаза од терестичкo прскање против комарци во Куманово

 Општина Куманово утре (петок) ќе изврши трета терестичка дезинсекција на подрачјето на град Куманово, за уништување на возрасни форми на комарци.

„Третирањето на комарци треба да биде изведено во 1 часот по полноќ доколку дозволуваат временските услови.Ако временските услови се непогодни за вршење на деинсекција, тогаш истата ќе се спроведе утрeдента или во некој од наредните денови “, - соопштуваат од Општина Куманово.2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk