01. 04. 2020 14:25

Уште 7 новозаболени од коронавирус во Куманово

Уште 7 новозаболени од коронавирус во Куманово

Во изминатите 24 часа регистрирани се 25 нови случаи на коронавирус во земјата.

По градови: Скопје- 7, Куманово-7, Прилеп-2, Тетово-5, Струга-2, Гевгелија -1, Кочани -1. Една 65-годишна пациентка од Струга ноќеска починала.

Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

Скопје – 183

Куманово – 54

Дебар – 47

Штип – 15

Прилеп – 12

Тетово -13

Струга – 9

Велес – 6

Битола – 4

Охрид – 3

Кавадарци – 2

Гостивар – 1

Гевгелија – 2

Струмица- 1

Крива Паланка – 1

Кочани – 1

Вкупниот број на пациенти во земјава се 354.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk