12. 12. 2019 09:29

Во сабота административците ќе чистат за да го одработат 2 јануари

Во сабота административците ќе чистат за да го одработат 2 јануари

Сабота ќе биде работен ден за вработените во јавната администрација

Со чистење административците ќе го обработуваат 2 јануари 2019, којшто беше прогласен за неработен ден за вработените во државните институции. Одлуката беше донесена на владинa седница, а не важи за вработените во здравствените и образовните институции.

Над 40.000 вработени во јавната администрација, заедно со граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“ на 14 декември ќе чистат во Скопје и во други градови во земјава.

Здравствените работници, наставниците, вработените во градинките како и оние кои не можат да отсуствуваат од работното место, ќе го чистат кругот на установите каде работат. Локациите каде што ќе се чисти ќе бидат дополнително објавени заедно со „Не биди ѓубре“, а ќе биде обезбеден соодветен алат.

Се планира акцијата да стане традиционална, за да вработените од државните институции помогнат за зачувувањето на животната околина.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk