Дац и Александар ѕвезди на првата вечер на Тамбурашкиот фестивал во Куманово

27.08.2021 16:54 | Сара Ѓорѓиоска

Седумнаесеттиот по ред „Меѓународен тамбурашки фестивал“ ќе се оддржи вечерва и утревечер на Градскиот
плоштад во Куманово.

Дац и Александар ѕвезди на првата вечер на Тамбурашкиот фестивал во Куманово

На првата фестивалска вечер ѕвезди на вечерта се Дац и Александар, а предвидено е да настапат и Октет Куманово, Тамбурашкиот оркестар „Ташко и пријателите“, Тамбурашкиот орекстар „Госпон Тамбураши“ од Нови Сад, Р. Србија.

На втората фестивалска вечер се предвидени настапите на Тамбурашки оркестар„ Табиет', Трио „Шербет“, Големиот тамбурашки орекста од  Бања Лука, БиХ и македонската поп-ѕвезда,  Каролина Гочева.
 
Фестивалот го организира Фондацијата за култура и спорт – Куманово, под покровителство на градоначалникот и Советот на Општина Куманово, со поддршка од Министерството за култура на Р.С. Македонија.

Фестивалот ќе се оддржи по сите протоколи за превенција од коронавирус. Задолжителна е потврда за извршена вакцинација.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk