24. 11. 2020 09:57

Како со помош на водата да се справите со стресот

Како со помош на водата да се справите со стресот

Водата во нашето тело ја отстранува негативната енергија којашто ја чувствуваме, влијае лековито и го прочистува нашиот организам.

* * Лекување со вода:

- Доколку во моментот чувствувате стрест, тогаш докторите препорачуваат да појдете во бањата и да пуштите ладен млаз вода и да си го измиете лицето со ладна вода.

-  Со симптоми на кивавица, настинка или грип, тогаш се препорачува да се стават стапалата во врела вода 15 минути, со што за кратко време ќе почувствувате олеснување во пределот на носот.

-  Ако сакате да се чувствувате убаво, тогаш се препорачува долниот дел од телото да се измие со млада вода, а исто така доколку се страда од несоница, тогаш се препорачува да се тушира со млака вода пред спиење.

Топлата вода е онаа која смирува, а пак ладната вода не` потикнува на активност.

- Алтернативната медица вели дека, доколку чувствувате бес, нервоза или доколку кога ја чешлате косата забележите дека ви е наелектризирана, дека може да станува збор за зголемен биоенергетски потенцијал или пак да страдате од вишок на негативна енергија. Затоа се препорачува кога се чувствувате стресно и нервозно, да се избањате со млака вода, а бањањето да го завршите со млаз на ладна вода, за потоа убаво да се истриете со крпата масирајќи ги периферните делови од телото. Воедно, пред спиење можете да се избањате со млака вода во која ќе ставите етерично масло кое помага за вашата кожа да изгледа посјајно, а воедно ќе ви го смири и телото од секојдневните стресови.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk