500x100-1
01. 06. 2010 11:58

Бетонски ѕид уби старец

Бетонски ѕид уби старец

 Сејди Бељули (75) од Куманово завчера во несреќен случај го загуби животот во неговиот двор, кога врз него паднала и го затрупала бетонска ограда висока 2 метра.

 Несреќата се случила на улицата „Младен Стојановиќ„ додека Бељули копал темел за да изгради потпорен ѕид на веќе постоечка бетонска ограда.Откако го ископал темелот седнал да се одмори и бетонските тули паднале и го потрпале. Старецот се здобил со тешки телесни повреди и веднаш бил пренесен во Кумановската болница каде им подлегнал на повредите.

Според соседите на семејството Бељули во расчистувањето на дворот и поставување на оградата учествувале и синот и внуците. Полицијата извршила увид на лице место и утврдила дека се работи за несреќан случај.

Parking
Joco Turs
NER
stuz