500x100-1
07. 01. 2018 13:31

Христос се роди! Навистина се роди!

Христос се роди! Навистина се роди!

Православните христијани денеска го слават Христовото раѓање - Божиќ, еден од најголемите и најрадосните верски празници.

Традиционално големиот празник се дочекува со богата посна бадникова трпеза.

Во сите православни храмови изутринава се одржаа божиќни литургии.

Божиќ се слави три дена.

Традиционално граѓаните слават со богата бадикова трпеза со целото семејство и си го честитаа празникот со зборовите:

Христос се роди! Вистина се роди!

Parking
Joco Turs
NER
stuz