500x100-1
14. 06. 2018 13:59

Рамазан Бајрам, неработен ден за сите граѓани

Рамазан Бајрам, неработен ден за сите граѓани

Првиот ден на Рамазан Бајрам, утре (петок) е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека тоа е согласно со Законот за празниците на Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од муслиманска вероисповед им го честита Рамазан Бајрам.