25. 07. 2016 16:27

Тајзи и Спејко со голем концерт во Охрид

Тајзи и Спејко со голем концерт во Охрид

По „Палимо“ која е веќе летен хит на просторите на бивша Југославија, Тајзи најавува нови песни во август, наскоро се очекува и новиот албум а во сабота ја започнуваат турнејата низ Македонија.

Еден од најголемите  настани е концертот во Охрид на плажата „Немо“ на 30. јули во сабота. Турнејата продолжува во Дојран, Струга, Виница, Тетово, Битола, Гевгелија, Пробиштип, Преспа, Кавадарци и Прилеп.

Публиката ја препознава енергијата која ја носиме со себе, па затоа каде и да се појавиме ги полниме клубовите, а веќе и плажите низ земјава и регионот, вели Тајзи.

Во меѓувреме заедно со Дарко Спејко, победникот на „Големиот брат“ работат на проект за една од најдобрите балкански продукции „Балкатон“ од соседна Србија, зад која стои хит мејкерот Раста кој ги руши Јутјуб рекордите.