×
 • Насловна
 • Вести
 • Регион
 • Македонија
 • Спорт

 • Видео

 • Колумни
 • Интервју

 • По допрен глас
 • Репортажи
 • Ретроспектива

 • Погранична хроника
 • Фото вест - Ваша пошта!

 • Дезинформации
 • ПРОВЕРКА НА ФАКТИ:КОВИД-19
 • Проверка на факти: реформи кон ЕУ

 • Контакт
 • Политика на приватност
 • Импресум
 • Маркетинг стратегија
 • Понуда за рекламирање

 • Во тек е исплата на образовниот додаток за втор мерен период за учебната година 2022/2023 година

  24.02.2023 12:35 | KumanovoNews

  Министерството за труд социјална политика(МТСП) ги информира граѓаните дека во тек е исплата на образовниот додаток за вториот мерен период за учебната 2022/2023 година.

  Во тек е исплата на образовниот додаток за втор мерен период за учебната година 2022/2023 година

  Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа:

  ·         за првиот мерен период во текот на месец декември во тековната календарска година,

  ·         за вториот мерен период во текот на месец февруари во наредната календарска година,

  ·         за третиот мерен период во текот на месец мај во тековната календарска година и

  ·         за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на месец јули  во тековната календарска година.

  Исплатата на додатокот за образование се врши во четири еднакви износи од по 2.211 денари на корисникот на правото на додаток за образование за дете во основно образование, а од по 3.158 денари на корисникот на правото на додатокот за образование за дете во средно образование, по завршување на секој од мерните периоди, утврдени со овој закон.