„Забавна кошарка“ за учениците и љубителите на кошарката

06.12.2019 - 13:05

Во спортската сала на средното училиште „Перо Наков“ Куманово, утре во 13 часот ќе се одржи спортска манифестација насловена како „Забавна кошарка“.

„Забавна кошарка“ за учениците и љубителите на кошарката

На манифестацијата ќе учествуваат ученици од шесто, седмо, осмо и девето одделение, како и од средните училишта.

„Децата ќе се натпреваруваат на полигон со кошаркарски елементи и моторички задачи, т.е шут за два и три поени. До крајот на школската година се планирани уште вакви манифестации“, вели Мартин Атанасовски, координатор на младите во КК Куманово.

На крајот на годината ќе биде прогласено најкошаркарско основно и средно училиште. Ова е прва манифестација од ваков формат во организација на КК Куманово, а Општинскиот сојуз на училишен спорт на Куманово е коорганизатор.


2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk