Батко се капе во пена

10.07.2010 11:30 | KumanovoNews

 Љубопитните граѓани на мајтап се прашуваа дали надлежните намерно ја ставиле пената за да ја разубават фонтаната или истуриле гел за туширање да го искапат Батко.

Батко се капе во пена

Фонтаната на Градскиот плоштад, на споменикот на Батко Ѓорѓија неколку дена е во пена. Бела сапуница го наполни и се прелеваше од базенот на фонтаната што предизвика внимание кај минувачитите, особено кај децата кои не знаеа за што се работи. Љубопитните граѓани на мајтап се прашуваа дали надлежните намерно ја ставиле пената за да ја разубават фонтаната или истуриле гел за туширање да го искапат Батко.

 Според информаци од ЈП „Водовод„, во водата на фонтаната, непознати сторители истуриле шампон од што се направила сапуница. Поради тоа нивни екипи вчера морале да ја испуштат водата и да го исчистат базенот.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk