27. 03. 2020 13:24

Два нови случаи на коронавирус во Куманово

Два нови случаи на коронавирус во Куманово

 Во изминатите 24 часа се регистрирани 18 нови случаи на коронавирус во земјата.

По градови: Скопје (11), Прилеп (4), Куманово (2), Тетово (1). Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 219 лица.

Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

– Скопје (134)

– Дебар (43)

– Куманово (17)

– Штип (8)

– Прилеп (6)

– Охрид (3)

– Велес (3)

– Кавадарци (2)

– Тетово (2)

– Гостивар (1)

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk