12. 08. 2019 18:55

Горат стари прагови кај Железничката станица во Куманово (видео)

Горат стари прагови кај Железничката станица во Куманово (видео)

Голем пожар избувнал околу 17 часот во близина на Железничката станица во Куманово.

Од противпожарната единица  Куманово, велат дека е запалена поголема количина на стари прагови извадени при реконструкцијата на железничката пруга, кои поради тоа што се премачкани со битумен развиваат голема температура и испуштаат црн чад.

На терен се три цистерни со 9 пожарникари, кои го гаснат огнот.  Пожарот е ставен под контрола и не може да се прошири кон останатите објекти, - тврдат поажрникарите.

 Од СВР Куманово  соопштуваат дека од 17.40 часот железничкиот сообраќај на пругата Куманово-Табановце е во прекин. Причината за пожарот не е позната.

Облакот од црн чад се гледа од сите страни на градот а се шири и непријатна миризба поради што ги вознемири граѓаните на Куманово.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk