Изложба на Далибор Јовановски во Кратово

03.02.2010 11:31 | KumanovoNews

Денеска во Музејот на Кратово ќе се отвори изложбата на графики и цртежи на Далибор Јовановски. Изложбата е координирана од Националната установа Центар за култура "Трајко Прокопиев" - Куманово.

Изложба на Далибор Јовановски во Кратово

Далибор Јовановски дипломирал 2008 година на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, оддел за Графика, насока Графички дизајн, во класа на професор Зоран Јакимовски.

   Имал повеќе самостојни и групни изложби, а учествувал и на повеќе колонии.

Изложбата беше премиерно отворена при крајот на ноемри лани во Куманово, а во Кратово ќе биде отворена до 17.02.2010 год.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk