Изработен 3Д проект за адреналински парк, се бараат средства за негова реализација (видео)

15.09.2021 13:06 | Сузана Николиќ

Граѓанската иницијатива „Скејтленд“ изработи 3Д модел за изградба на адреналински парк во Куманово. Паркот ќе се наоѓа покрај спортската сала, а ќе содржи стази за велосипедизам и за скејтбординг, како и и простор за организирање на разни фестивали и културни настани за младите. 

Изработен 3Д проект за адреналински парк, се бараат средства за негова реализација (видео)

„Паркот отвара можност за разни настани. Замисла ни е првиот позначаен настан да биде „Графити фест“, каде младите уметници ќе можат слободно да се изразуваат и да цртаат, да се препуштат на својата имагинација и да уживаат во овој нов концепт на младински простор“,- изјави Сара Стефановска, која работеше на проектот.

Иницијативата за изградба на адреналински парк, ја поддржа Општина Куманово и одреди локација за таа намена. Идејата за ваква содржина беше поддржана од младите во градот, кои учествуваа на теренската и онлајн анкета, како и на фокус групите кои беа организирани во проектот. 

Средства за реализација на проектот ќе се бараат од буџетот на Општината, но и странските донации и фондови. 

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk