Конфискувани акции на Даравелски

13.07.2010 09:09 | KumanovoNews

 Извршители на Агенцијата управување со одземен имот конфискуваа акции од фирмата „Стотиха„ во вредност од 2.049.000 евра поврзани со кривични дела перење пари.

Конфискувани акции на Даравелски

 Централниот депозитар на хартии од вредност запленетите акции во ИК Банка-2.130 акции, КИК - АД Куманово - 12.778 акции, „Југоопрема„ - АД Скопје - 13.544 акции, Козјак - 921, ЗИК „Скачковце„ - 564, „Трготекстил- малопродажба„ - 23.970 акции, Статер Банка - 8.662 акции, ги префрла на  сметката на Агенцијата и истите по добиена одлука од Владата ќе бидат ставени на располагање на Буџетот на РМ.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk