13. 12. 2019 12:56

Куманово ќе бира спортист за 2019 година

Куманово ќе бира спортист за 2019 година

Во Занаетчискиот дом на Куманово, во среда во 18 часот, ќе се одржи манифестацијата за избор на најдобри спортисти на годината.

Сојузот на спортови на Куманово, оваа година ќе додели 10 признанија за најдобар спортист, по една награда за најдобар клуб, за најдобар тренер во сениорска и младинска категорија, награда за животно дело, за меѓународен успешен спортист, за најдобар спортист пензионер, за најдобар спортист со инвалидитет.

Во рамките на манифестацијата ќе бидат доделени и благодарници, како и награди за училишен спорт, за ученици и професори.

(фото. избор на спортист 2017)

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk