Лукоил ќе гради бензиска пумпа кај Зелениот пазар

02.07.2010 12:18 | KumanovoNews

 На парконгот спроти Зелениот пазар во Куманово наскоро ќе никне бензиска пумпа. Познатата руска нафтена компанија „Лукоил„ го купила земјиштето од Владата и работи на подготовка на теренот за изградба.

Лукоил ќе гради бензиска пумпа кај Зелениот пазар

 Според Генералниот урбанистички план тука е предвидена изградба на современа бензинска пумпа со катна гаража. Пумпата ќе биде на приземјето, а гаражите над неа. Нема никакви пречки на тоа место да се изгради модерна бензинска пумпа-велат од Општината.

Екипи на ЈП „Водовод„ работат на подготовка на теренот и дислокација на водоводната и канализациона мрежа.

Ова ќе биде прва бензинска пумпа на „Лукоил„ во Куманово.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk