01. 04. 2020 15:01

Медицинска сестра од Куманово, која работи во Скопје позитивна на коронавирус

Медицинска сестра од Куманово, која работи во Скопје позитивна на коронавирус

Медицинска сестра од Куманово, која што работи на Клиниката за пулмологија во Скопје е позитивна на коронавирус, информираше Министерот за здравство Венко Филипче.

- Една медицинска сестра од Куманово којашто патува и е на работно место на Клиниката за пулмологија, минатата недела била во резервен тим во општа добра состојба. Без никакви симптоми дошла на работа во понеделникот и вчера почувствувала зголемена телесна температура. Земен е брис и таа е позивина на вирусот корона. За овие два дена додека била на клиниката била со целосна заштита опрема, но направени се интервјуа и со колегите, па ќе се постапи согласно податоците, - рече Филипче.

Во Кумановската болница досега има заразено тројца здравствени работници и тоа двајца доктори и една медицинска сестра.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk