28. 06. 2020 13:37

Општина Куманово започна со дистрибуција на решенија за данок на имот и фирмарина

Општина Куманово започна со дистрибуција на решенија за данок на имот и фирмарина

 Секторот за даноци и такси при Општина Куманово, започна со дистрибуирање на даночните решенија за данок на имот за 2020 година. Решенијата се испратени по пошта и тоа за правни лица, физички лица и комунална такса - фирмарина, како и опомени за неплатени сметки во 2019 година.

„Сите даночни обврзници, односно сопственици или корисници на имоти во Општина Куманово, кои не примале Решенија за данок на имот за 2020 год, треба да се пријават во канцалариите на Секторот за даноци и такси на Општина Куманово - спроти градскиот стадион, за подигнување на даночното решение или за информации за понатамошна постапка“, соопштуваат од Општината.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk