Подароци за учениците во Старо Нагоричане

26.12.2018 13:29 | KumanovoNews

По повод новогодишните и божиќни празници, Обединетата српска заедница од Куманово, подели пакети со топла облека и обувки за учениците во основното училиште Светозар Марковиќ и Интернатот во селото Драгоманце, Општина Старо Нагоричане.

Подароци за учениците во Старо Нагоричане

Обединетата српска заедница од Куманово сакаше да им ги разубави празниците на дечињата од руралните средини, а пред се од планинските сека, на кои во овој период од годината им особено неопходна топла облека и соодветни обувки. Со помош на нашите членови и пријатели, ги обезбедивме подароците. Целата акција се одвиваше во координација со градоначалничката Жаклина Јовановска и директорките на улилиштата. Нашата активност нема да застане тука, ние и во наредниот период ќе помагаме на социјално ранливите категории семјства, кои не можат да се снајдат најдобро во ова брзо и турбулентно време, - изјави Часлав Јовановиќ, претседател на здружението.

Учениците од основното училиште Христијан Тодоровски Карпош, добија новогодишни пакетчиња и елка од Lions Club Куманово.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk