×
 • Насловна
 • Вести
 • Регион
 • Македонија
 • Спорт

 • Видео

 • Колумни
 • Интервју

 • По допрен глас
 • Репортажи
 • Ретроспектива

 • Погранична хроника
 • Фото вест - Ваша пошта!

 • Дезинформации
 • ПРОВЕРКА НА ФАКТИ:КОВИД-19
 • Проверка на факти: реформи кон ЕУ

 • Контакт
 • Политика на приватност
 • Импресум
 • Маркетинг стратегија
 • Понуда за рекламирање

 • Пријавување данок до 15 март

  26.02.2010 10:48 | KumanovoNews

   Граѓаните што во текот на минатата година оствариле приход по основа на закупнини, дивиденди, камати, продажба на хартии од вредност, добивки од игри на среќа, лични примања од странство, како и лични примања од дипломатски претставништва и слично, треба да поднесат годишна даночна пријава најдоцна до 15 март оваа година.

  Пријавување данок до 15 март

   Годишна даночна пријава не поднесува лицето што остварило само приход од плата, пензија, земјоделска или самостојна дејност.

  За неподнесување или задоцнување со поднесувањето на пријавата, УЈП ќе му изрече глоба на граѓанинот во износ од 500 до 1.000 евра во денарска противвредност.