28. 03. 2020 14:35

Се затвораат зелените пазари во Куманово

Се затвораат зелените пазари во Куманово

Да се затворат двата зелени пазари во градот, побара Општински штаб за заштита и спасување на Куманово.

- ЈП Пазаришта Куманово почнувајќи од 28.03.2020 да ги затвори сите зелени пазари на територија на Општина Куманово со напомена дека истава препорака не важи за трговските дуќани кои се закупци во ЈП Пазаришта Куманово,  со напомена дека истава препорака не важи за трговските дуќани кои се закупци во ЈП Пазаришта Куманово, - соопштуваат од Кризниот штаб.

Како мерки за заштита од коронавирусот, Општинскиот штаб ги донесе и следните препораки, заклучоци и мерки:

- Општински штаб за заштита и спасување и понатаму стои на став дека е потребен целосен карантин на територија на Општина Куманово,

- Повторно се бара од Министерство за здраство и Комисија за здраство да го засили човечкиот капацитет во ЦЈЗ Куманово и ЈЗУ Општа Болница, со зголемување на бројот со стручни лица во интерес на непречено работење и спроведување на интензивни тестирања на територија на Општина Куманово,

- Се забранува на сите невладини организации и здруженија да не организираат лични донации на територија на Општина Куманово без предходна координација со Општински штаб за заштита и спасување и Црвен крст – Куманово, поради спречување на несакани собирања на поголеми групи на граѓани при дистибуирање на самата донација

- Започнавме акција за делење на хуманитарни пакети на социјално најзагрозени категории на граѓани територија на Општина Куманово.2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk