29. 09. 2020 11:57

Шенка Колозова ја доби наградата „Васил Иљоски“ на Денови на Комедија

Шенка Колозова ја доби наградата „Васил Иљоски“ на Денови на Комедија

Наградата „Васил Иљоски“, која од оваа година ќе се доделува на фестивалот Денови на комедија на актери кои дале особен придонес во културата и актерската игра, годинава ја доби актерката Шенка Колозова.

- Ми е многу мило што некој се сетил, мило ми е што се работи за Куманово, што е на еден фестивал на комедија. Мило ми е што најубавите години, младоста ја поминав во Куманово, многу претстави изиграв во театарот, мило ми е убаво ми е, го сакам Куманово,  - истакна Колозова.

Таа прими и постхумна награда за исклучителни достигувања во областа на театарот, за нејзиниот сопруг, актерот Ѓорѓи Колозов.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk