Соларка бутна бандера

28.01.2010 15:27 | KumanovoNews

 Возило на службите што го расчистуваат снегот во градот вчера попладне удрило во електричен столб и го прекинал снабдувањето со електрична енергија на неколку улици во месната заедница „Бајрам Шабани„.

Соларка бутна бандера

 - Екипите работат на санирање на проблемот и како што сме информирани од ЕВН до вечер дефектот би требало да биде отстранет и снабдувањето со струја да се нормализира - вели Филип Јакимовски, дежурен оперативец во Регионалниот центар за управување со кризи.

  Снегот кој вчера и ноќеска паѓаше во градот не направи поголеми проблеми во функионирањето на сообраќајот. Улиците делумно се исчистени од снег и посипани се сол и ризла, исто како и магистралните и регионалните патни правци кои ја поврзуваат Општината со останатите делови на државата. Вината на снежната покривка во Општина Куманово изнесува 5 сантиметри.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk