Старо Нагоричане учествуваше на Саемот за туризам во Охрид

20.01.2010 11:50 | KumanovoNews

 Општина Старо Нагоричане го претстави својот туристички потенцијал на третиот Саем за туризам во Охрид, кој се одржа од 17 до 19 јануари годинава.

    

Старо Нагоричане учествуваше на Саемот за туризам во Охрид

- На саемот се претставивме со културно - историските споменици: црквите "Св.Ѓорѓи", Старо Нагоричане, црквите во Младо Нагоричане, двојната црква во Сув Ора, манастирите Забел и Карпино, спомен костурница Зебрњак, мегалитска опсерваторија Кокино и природни реткости бања Стрновац, реката Пчиња, Костоперска карпа. При тоа беа промовирани можностите на општината за развој на алтернативниот туризам - вели градоначалнокот Миодраг Јовановиќ.

    

    Штандот на општината го посетиле и повеќе политичари, познати домашни и странски тур - оператори како и останати посетители, на кој им беа поделени печатени материјали за културно - историските споменици и природни реткости на општината.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk