500x100-1
12. 09. 2019 08:14

Три пожари во Куманово, се запалиле плински боци и ќумур

Три пожари во Куманово, се запалиле плински боци и ќумур

Три пожари гаснела Противпожарната единица во Куманово во текот на изминатото деноноќие на територијата на Општинаta.

Според извешатој на Регионачниот центар за управување со кризи (РЦУК), вчера во 14.30 часот се запалила плинска боца на ул. Раде Кончар, а час иполовина подоцна во 16 часот, при работа предизвикан е пожар на оксигенски боци во селото Добрешане.

„Во текот на ноќта имало една интервенција на железничка станица-Табановце на запален вагон со ќумур во периодот од 03.10-05 часот,- информираат од РЦУК.

Во сите три случаи нема повредени, предизвикана е само матерјална штета.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk