11. 01. 2010 12:20

Водоснабдувањето на седница на Совет

Водоснабдувањето на седница на Совет

Советот на Општината Куманово утре ќе одржи Седница на која ќе ја разгледува состојбата со водоснабдувањето на градот.

  На Седницата ќе присуствуваат и директорите на двете јавни
претпријатијa „Водовод„ и „Водостопанство Кумановско-липковско поле„  и ќе поднесат извештај за причините поради кои градот остана без вода за Новогодишните празници. Како втора точка на дневниот ред е Предлог-одлука за основање на заедничко јавно претпријатие за управување со отпад во Североисточниот регион со назив „Еко-Зона„.

Водоснабдувањето на седница на Совет

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk