Здравствениот дом со подобри услови за пациентите

08.02.2010 15:48 | KumanovoNews

Здравствениот дом - Куманово минатата година инвестираше во уредување на кровната конструкција, а обезбеди и донација вредна 50.000 евра. Апаратот за испитување хормонален статус и тумор маркери  е прв од ваков вид во градските здравстевени ординации.

Здравствениот дом со подобри услови за пациентите

За тестирањето на пациентите потребен е само упат од матичен лекар. За испитувањето  се плаќа само партиципација. Овој апарат значително ги намалува трошоците на пацинетите кои досега мораа да одат во Скопје - вели Миомир Панковски, директор на здравствениот дом.

Оваа здравствена установа ќе продолжи  so обезбедување донации, пред се за набавка на лежечко возило со помал габарит, бидејќи старото кое го поседува домот е амортизирано.

Буџетот на домот за три месеци изнесува 18 милиони и 750.000 денари.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk