500x100-1
13. 08. 2010 14:28

Зголем бројот на пожари во Куманово

Зголем бројот на пожари во Куманово

Зголемн е бројот на интервенции на противпожарната единица Куманово во месецот август. ТППЕ Куманово во изминатитре две недели во гасење на пожари интервенирала на 38 од кои нјаголмиот дел се полски пожари на отворен простор.

Последните неколку дена имаме значителен број на пожари во Кумановскиот регион. Сите пожари се однесуваат на отворен простор, полски пожари предизвикани од палења на стрништа каде што  во просек имаме околу 5 интервенции дневно. Иако имавме апел да се внимава и од страна на дирекцијата за заштита и спасување и од наша страна сепак досега од почетоков на месецов имаме 38 интервенции што е значително повеќе во однос на истиот период од минатата година. Со оглед на високите температури кои сеуште преовладуваат, овој период е критичен и апелираме на поголема свесност кај граѓаните кога се на отворен простор како би избегнале настанување на пожар - вели Дејан Илиевски, комадир на ТППЕ Куманово. 

Противпожарната едница Куманово е подготвена да се справи со настанатѕите пожари и останати појави од доменот на нивната работа. Ги известува граѓаните дека доколку забележат појава на пожар може да се јават на бесплатниот број 193, со назнака да не ја злопотребуваат линијата со лажни повици.

Зголем бројот на пожари во Куманово

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk