14. 01. 2020 13:14

Зоран Арсовски - Бабата со изложба во Ќустендил

Зоран Арсовски - Бабата со изложба во Ќустендил

Академскиот ликовен уметник Зоран Арсовски Бабата од Куманово, во петок (17.01) ќе се претстави пред публиката во Ќустендил, Република Бугарија.

Изложбата „Тектонски пореметувања“ брои вкупно 64 слики ќе биде отворена во  Изложбениот салон на општинскиот Театар.

Изложбата се организира по успешното претставување на Арсовски во бугарската престолнина Софија, а на барање од љубителите на уметноста овој најнов опус на дела да биде виден и во помалите градови во внатрешноста на Бугарија.

Изложбата ќе биде отворена до 20 февруари.

Зоран Арсовски - Бабата е роден 1980 во Куманово. Дипломирал 2005 и Магистрирал 2007 на Националната Ликовна Aкдемија во Софија, насока сликарство во класата на професорите Станислав Памукчиев и Божидар Бојаџиев. Член е на друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ). Има учествувано на повеќе групни меѓународни ликовни колонии, изолжби проекти и симпозиуми во земјава и странство.

Работи во Национална установа центар за култура “Трајко Прокопиев”- Куманово, стручен соработник за визуелни уметности, архитектура и дизајн. Работно искуство во сферата на штафелајско сликарство во познатите и негови нови сликарски техники, изработува фреско живописи, икони, сценографии и дизајн.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk