04. 03. 2020 11:31

Пауло Коељо: Што би можеле да помислат другите, не е важно!

Пауло Коељо: Што би можеле да помислат другите, не е важно!

 Изненади се самиот себеси!

Не обидувај се секогаш да бидеш разумен и доследен. На крајот на краишата и Павле убаво рекол – Мудроста на овој свет е глупост пред Бога.

Да бидеш секогаш разумен, значи секогаш да носиш вратоврска што одговара со чорапите. Значи, утре да го браниш ставот од вчера. А земјата – зарем не се врти?

Слободно биди недоследен, менувај го мислењето, твое право е, не треба за тоа да се срамиш, се додека со тоа не штетиш никому.

Што би можеле да помислат другите, не е важно. И така и така си мислат што сакаат. Остани спокоен.

Дозволи Универзумот да кружи околу тебе, уживај во тоа кога се изненадуваш од самиот себеси. Кој се вообразува дека е мудар, тој е будала, рекол Павле.

(Извор: Пауло Коељо)

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk