500x100-1
16. 08. 2019 12:49

Младинските категории на ЖРК Куманово, почнуваат со тренинзи

Младинските категории на ЖРК Куманово, почнуваат со тренинзи

Најмладите членови во Женскиот ракометен клуб Куманово, започнуваат со тренинзи, секој вторник, четврток и сабота, во салата на ОУ „Браќа Миладиновци“, по летната пауза.

Првиот тренинг го спроведоа тренерите Мирољуб Пауновиќ и Димитар Ангелевски.

Претхопдните години добрата подготовка и упорност поттикна многу успешни ракометарки, кои станаа членки на неколку репрезентативни селекции.

Се очекува првенството во кадетска и пионерска лига да започне кон крајот на септември.

Родителите кои сакаат да ги вклучат своите деца во ракометот, можат да се обратат во просториите на клубот.