500x100-1
12. 05. 2018 16:05

Фестивал на ромски народни игри и песни во Куманово

Фестивал на ромски народни игри и песни во Куманово

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ вечерва ќе се одржи 17. Фолклорен фестивал на народни ромски игри и песни „Јекипе-Единство 2018 Куманово“.

 Организатор на концерт е ансамблот на народни ромски игри и песни „Рушит Шакир“ од Куманово.

На 17 фолклорен фестивал ќе настапат културно-уметничките друштва:домаќините-„Рушит Шакир“, „Шукарипе“ Кочани, „СРМА“ Куманово, „Тернипе“ Битола, „Јекипе“ Велес, „Тернипе“ Делчево, а гости на вечерта ќе бидат Марија Станојковиќ и балетското студио „Ултра“.

Почетокот е закажан во 19 часот.