500x100-1
11. 06. 2018 10:12

Концерт на „Трио Аурора“

Концерт на „Трио Аурора“

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, вечерва во 20 часот, концерт ќе одржи „Трио Аурора“.

Триото го сочинуваат Ева Богоевска, виолина, Љубица Делевска, виолина и Олег Цингарски, виолончело.

На програмата се: В.А. Моцарт: “Мала ноќна музика“,  Алегро, Романса (Анданте),  Менует (Алегрето), Рондо (Алегро), Л. Бокерини: “Менует“, Ј. Пахелбел: “Канон“,  “О соле мио“ – наполитанска песна,  А. Пјацола:“Танго“,  А. Пјацола: “Либертанго“, Ј. Брамс: “Унгарски танц“ бр.5 и Д. Шуплевски: “Капричо“ бр.1.