500x100-1
17. 05. 2018 10:06

„Матурска парада“ на градскиот плоштад во Куманово

„Матурска парада“ на градскиот плоштад во Куманово

 На Градскиот плоштад во Куманово утре напладна ќе се одржи „Матурска парада“.

На парадата ќе учествуваат над 300 матуранти од сите средни училишта во Општината, по однапред подготвена кореографија.

Кумановските матуранти ќе танцуваат на иста музика и во исто време заедно со своите врсници од десетина градови во Македонија и уште толку држави од Централна и Југоисточна Европа.

 Покровител на манифестацијата е Општина Куманово, Советот на Општината и Секторот за култура. Ќе следува и пригодна програма.

Европското прославување на матурата во Куманово беше прекинато  во 2015 година по случувањата во Диво Насеље, по десетина година. Оваа година повторно се возобновува манифестацијата.