13. 11. 2017 12:13

Од задутре обнова на документи за социјална парична помош

Од задутре обнова на документи за социјална парична помош

Од среда започнува постапката за обновата на документи за социјална парична помош за граѓаните на Куманово и соседните општини Липково и Старо Нагоричане.

Од Меѓуопштински Центар за социјална работа Куманово информираат дека од 15 ноември 2017 година стартува годишната обнова на документи за корисници на социјална парична помош, која ќе трае до 31.12.2017 година.

Корисниците со себе треба да понесат лична карта за сите полнолетни членови и носителот на правото лично да го поднесе барањето во Центарот.